Kurpitsalla herkutteleva piikkisika ihastuttaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Italiassa sekä Pohjois- ja Keski-Afrikassa luonnonvaraisena elävä piikkisika on nimestään huolimatta jyrsijä. Ne voivat kasvaa täysikasvuisina jopa 30-kiloisiksi eläimiksi. Teddy Bear -niminen piikkisika rakastaa kurpistojen mussuttelemista.

YouTube
YouTube

Teksasilaisessa villieläinpuistossa asusteleva piikkisikakoiras huomaa nopeasti nenänsä edessä olevat pikkukurpitsat. Se haukkaa paloja kurpistasta ja pitää hassua ääntä oranssia herkkua mutustellessaan.

Lopulta piikkisika ottaa yhden kurpistan eturaajojensa väliin ilmeisen tohkeissaan. Kun eläintenhoitaja kysyy Teddyltä, mikä sillä on käpälissään, vastaa se kimeästi ikään kuin ”pumpkin”, eli kurpitsa.

Piikkisika nautiskelee videolla viime vuonna saamaansa halloween-ateriaa. Joissakin paikoissa piikkisikoja tapetaan niiden tekemien tuhojen takia, sillä ne saattavat syödä kasvustojen juuria ja varsia ravinnokseen. Suomen Nisäkäsnimistötoimikunta on ehdottanut lajin uudeksi nimeksi piikikästä.