Viidakosta löytyi koiranpennun kokoinen hämähäkki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hämähäkkikammo on yksi maailman yleisimmistä fobioista, vaikka suurin osa kahdeksanjalkaisista ötököistä on ihmisille vaarattomia. Suomalaiset hämähäkit eivät myöskään kasva kovin suureksi, toisin kuin Etelä-Amerikkalaiset sukulaisensa.

Tutkija Piotr Nasrecki kertoo blogissaan Guyanan viidakossa muutama vuosi sitten tapahtuneesta kohtaamisesta, joka saisi varmasti araknofobiasta kärsivät ihmiset kalpenemaan kauhusta. Mies kertoo kuulleensa kuinka hänen vierellään kulki jokin eläin, ja luuli kyseessä olevan pieni nisäkäs kuten rotta.

Piotrin yllätykseksi äänen aiheuttaja oli kuitenkin suurin piirtein koiranpennun kokoinen goljatinlintuhämähäkki. Goljatinlintuhämähäkki on maailman suurin tunnettu hämähäkkilaji. Lajin edustajat voivat kasvaa jalkojensa väleiltä jopa 30 senttimetrin kokoiseksi.

Hämähäkkien myrkky on ihmiselle melko vaaratonta, mutta niiden massiivisten hampaiden vuoksi purema ei ole varmastikaan mieluisa kokemus. Piotr Nasrecki julkaisi maailman suurimmasta hämähäkkilajista näyttäviä kuvia. Hämähäkin suuri koko ilmenee esimerkiksi otoksesta, jossa mies pitää kättään ötökän vieressä.