Nainen otti ahdistelijastaan kuvia – julkaisi ne verkossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Seattlessa asuva nainen joutui seksuaalisen ahdistelun kohteeksi keskellä kirkasta päivää ja vilkasta katua. Naiselle tuntematon mies käveli häntä kohden ja kouri naista takapuolesta ja rinnoista. Nainen tarttui hätääntyneenä puhelimeensa ja nappasi miehestä kuvia ennen kuin tämä häipyi paikalta.

Tapauksesta järkyttynyt Julia Marquand ilmoitti asiasta välittömästi poliisille. Marquandin hämmästykseksi vaikutti siltä, että poliisi ei ottanut asiaa vakavissaan. Poliisit eivät edes vaivautuneet vastaanottamaan naisen ottamia kuvia hyökkääjästä, Q13Fox uutisoi.

Nainen päätti purkaa turhautumisensa Twitterissä, jonne hän lisäsi kuvat miehestä varoituksena muille naisille. Sen lisäksi Marquand suitsutti paikallista poliisia sen toiminnasta asian suhteen. Ihmiset olivat Marquandin tapauksesta järkyttyneitä ja naisen tarina netissä levisi nopeasti.

Tarina sai yllättävän käänteen kun Marquandille selvisi totuus kuvissa esiintyneestä miehestä. Mies oli tuomittu seksirikollinen, joka oli luokiteltu rikostensa perusteella riskiryhmään 3. Ryhmä tarkoittaa sitä, että on suuri mahdollisuus, että rikollinen toistaa rikoksensa ja on vaaraksi yhteiskunnalle.

Mies oli pidätetty sen takia, että hän ei ollut ilmoittautunut ajoissa ehdonalaisvalvojalleen. Marquand ei voinut ymmärtää, miksi hänen tapauksensa ei johtanut pidätykseen. Myöhemmin mies tuomittiin naisen ahdistelusta ja on näillä näkymin päätymässä takaisin vankilaan.