Hittibändi piilotti kultalevyjä levykauppoihin – löytäjille hulppea palkinto

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Omintakeisista bassokuvioistaan tunnettu jenkkiyhtye Primus julkaisi eilen kahdeksannen studioalbuminsa nimeltään Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble. Kuten levyn nimi jo paljastaa, on se tehtailtu hyvin pitkälle vuonna 1971 ilmestyneen Jali ja suklatehdas -elokuvan innoittamana.

YouTUbe
YouTUbe

Alkuperäinen elokuva on toteutettu samannimisen kirjan pohjalta, ja teoksessa kerrotaan omituisesta suklaatehtailijasta, joka piilottaa tehtaansa tuotteisiin viisi kultaista pääsylippua. Primus on nyt paljastanut käyttävänsä samaa keinoa uuden levyn julkaisemisessa. Myytävien LP-levyjen joukosta löytyy viisi kultaista versiota, jotka oikeuttavat omistajansa kaikille Primuksen keikoille ilmaiseksi – tästä ikuisuuteen tai niin kauan kun bändi tekee esiintymisiä.

Kaikki muut levyt ovat väriltään suklaanruskeita. Kultaisista levyistä uutisoineen Rolling Stone -lehden mukaan yhtyeen keulahahmo laulajabasisti Les Claypool haluaa, että kaikki nykyajan lapset katsoisivat alkuperäisen Jali ja suklaatehdas elokuvan, eikä nykyistä versiota, joka jättää Claypoolin mukaan ”paskanmaun” suuhun.