Naisella erikoinen oireyhtymä – nukkuu 20 tuntia vuorokaudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisillä on todettu kautta aikojen erikoisia sairauksia, joista yksi on liikaunisuutta aiheuttava Kleine-Levinin oireyhtymä. Harvinaisesta sairaudesta kärsivät saattavat kuluttaa suurimman osa päivästä nukkuen, tai he voivat torkkua pitkiä kausia talviunen tavoin.

Yksi tautiin sairastuneista on manchesterilainen 20-vuotias Beth Goodler, joka nukkuu 20-22 tuntia päivästä. Prinsessa Ruusunen -syndroomasta kärsivä neitokainen on epätoivoinen, sillä hän haluaisi muuttaa omilleen ja rakastua.

Valitettavasti unenlahjat ovat ajaneet hänet tilanteeseen, jossa hänen oma äitinsä huolehtii tytöstä vuorokauden ympäri. Hereillä ollessa hän himoitsee roskaruokaa ja saa rankkoja mielialanvaihteluita, jotka kuuluvat myös taudin oireisiin.

Asiantuntijoiden mukaan tauti saattaa helpottaa todennäköisesti 15 vuoden jälkeen. Beth on nyt sairastanut oireyhtymää neljä vuotta. Pelkästään Britanniassa on 40 samasta oireyhtymästä kärsivää henkilöä, eikä syndrooman alkuperää tai hoitokeinoa tiedetä.