Uisitko järvessä miljoonien meduusojen kanssa?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uskomattomia ja ainutlaatuisia kokemuksia etsiville matkaajille Palaun saarivaltio on unelmakohde. Trooppinen Palaun tasavalta koostuu kahdeksasta pääsaaresta ja 250 pienemmästä saaresta. Muusta maailmasta eristäytyneet saaret sijaitsevat Tyynellä valtamerellä, noin 500 kilometrin päässä Filippiineiltä.

YouTube
YouTube

Ainutlaatuisen luontonsa lisäksi saarilla sijaitsee erikoisuus, nimittäin järvi, jossa elää yli miljoona meduusaa. Toisin kuin muut lajitoverinsa, järvessä uiskentelevat meduusat ovat harmittomia. Palaun meduusat poikkeavat muista meduusoista, sillä ne eivät pistä tai polta.

Arvion mukaan meduusat ovat asuttaneet järveä jo yli 12.000 vuotta. Meduusojen seassa on turvallista uiskennella ja snorklata. Oranssinväriset meduusat elävät järvessä omissa oloissaan muusta maailmasta eristäytyneenä.

Henkeäsalpaavan kauniista saarista on kuvattu dokumentti Jungle Adventure: Down in the Palau, joka on mahdollista katsoa kokonaisuudessan Youtubesta. Dokumentin kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta, sillä se saattaa nostattaa lomakuumeen. Ihmiset, jotka haluavat saada uusia ja ainutlaatuisia matkakokemuksia, voisivat harkita Palauta seuraavaksi matkakohteeksi.