Chihuahua rituaalimenojen uhriksi – sivulliset pelastivat hengen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pieni ja viaton chihuahua-koira on joutunut osaksi julmaa rituaalia Miamissa, Yhdysvalloissa. Sokea Angel oli kääritty ilmastointiteippiin ja kiinnitetty puuhun, jonka jälkeen koira oli jätetty oman onnensa nojaan. Se onnistuttiin kuitenkin pelastamaan.

Paikalliset asukkaat olivat kuulleet koiran ulvontaa ja menneet katsomaan, mikä mekkalan aiheutti. Eläintensuojeluviranomaiset soitettiin paikalle heti, kun koira oli saatu pelastettua puusta. Paikka, josta koira löytyi, oli täynnä pieniä luita, ja viranomaiset epäilivät, että kyseisessä paikassa on järjestetty Santeria-rituaali.

Santeria on afro-karibialainen uskonto, joka on verrattavissa Voodoohon. Eläinten uhraaminen kuuluu osaksi uskonnollista rituaalia. Miami-Daden löytöeläinkoti on vastannut Angelin hoitamisesta ja ovat kertoneet koiran toipuvan.

Löytöeläinkoti odottaa yhteydenottoa omistajalta, ja mikäli kukaan ei tule noutamaan koiraa, etsitään sille uusi koti. Miamin poliisi aikoo tutkia, mistä rituaalipaikan ympäriltä löytyneet luut ovat peräisin.