Hampurilaisessa pelkkää lihaa? Kyllä, tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ainesosat, joita pitää olla tosimiehen hampurilaisessa ovat pekoni ja pekoni. Tähän tulokseen päätyvät monet purilaisten lihajnsyöjäystävät. Mikäli tämä ei riitä, voi kulkunsa suunnata johonkin Etelä-Korean Kentucky Fried Chicken -ravintolaan, sillä pikaruokalan listoille on tullut Zinger Double Down King -niminen kaloripommi.

KFC
KFC

Hampurilaisessa on toki pekonia, mutta siinä on sen lisäksi myös kahden leivitetyn ja uppopaistetun kanapihvin välissä komeileva jauhelihapihvi. Toisin sanoen kuningashampurilaisessa ei ole ollenkaan perinteisiä sämpylöitä, vaan kanapihvit hoitavat leivän virkaa.

Herkun välistä löytyy pihvin ja pekonin lisäksi myös juustoa ja kastiketta, jotta lihamäärä ei tuntuisi niin hurjalta kuin se todellisuudessa on. Wall Street Journalin mukaan yhdessä hampurilaisessa on 750 kilokaloria. Perinteisesti hampurilainen koostuu kahdesta sämpylän puolikkaasta, pihvistä ja kasviksista.

Kahden pihvin ja juustoviipaleen juustohampurilainen keksittiin jo 80 vuotta sitten. Hampurilaisen nimitys juontuu todennäköisesti samantyyppisestä ruokalajista, joka on ollut suosittu Saksassa. Hampurilaisen esi-isä matkasi Euroopasta siirtolaisten mukana Amerikkaan, ja lopulta pikaruokabisnes onnistui jalostamaan täytetyn sämpylän maailman yleisimmäksi pikaruoaksi.