Uskomaton näky! Simpanssi teki nuotion ja grillasi vaahtokarkkeja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kekseliäät ja nerokkaat simpanssit osaavat yllättää älykkyydellään. Simpanssien on havaittu tekevän ja käyttävän erikoistuneita työkaluja eri käyttötarkoitukseen ihmisten tavoin. Animal Planet on kuvannut videon Kanzi-simpanssista, jossa se kerää nuotioon polttopuita, sytyttää tulen ja sitten istuu grillaamaan vaahtokarkkeja nuotiossa.

YouTube
YouTube

Simpanssin taidot ovat ällistyttävät, eikä kukaan voi kiistää, etteikö eläin toimisi tehtävässään tarkoituksenmukaisesti älyään käyttäen. Kanzi on 33-vuotias simpanssi, joka on syntynyt ja kasvatettu eläinten reservaatissa Iowan osavaltiossa. Siellä eläimelle on muun muassa opetettu tietokoneen käyttöä.

Kanzin sanastoon kuuluu yli 500 sanaa ja se ymmärtää 3.000 sanaa, mikäli ne esiintyvät lauseen muodossa. Kanzi on ihmisten avulla opetellut taidon tehdä nuotion ja grillata vaahtokarkkeja. Videolla Kanzi toimii täysin omatoimisesti ja näyttää nauttivan puuhastelustaan. Ei ole epäselvyyttä siitä, etteikö simpanssi olisi älykäs, sillä nuotion sytyttäminen ei onnistu monelta ihmiseltäkään.