YouTube-video toi suomalaispoliisille tuomion käräjäoikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi 1. heinäkuuta 2013 ensimmäisenä kuinka hämeenlinnalainen poliisi uhkaili virantoimituksessa pysäyttämäänsä nuorta autoilijaa väkivallalla ja tivasi tältä henkilökohtaisia asioita uhkaavaan sävyyn. Tilanteessa tallentunut video levisi nopeasti verkossa ja poliisi aloitti sen perusteella esitutkinnan, joka johti lopulta oikeudenkäyntiin.

– Voin kertoa, että kun tästä kyseisestä asiasta keskusteltiin tuolla meillä niin kuin pienen työporukan kesken, niin siellä on oikeasti aika monta sellaista kaveria… Mä onneksi jääväsin itseni tässä kohtaa. Monta sellaista kaveria, jotka pysäyttää sut yöllä, niin vittu ne hakkaa sut, eikä kukaan ole näkemässä, poliisi totesi pysäyttämälleen miehelle.

Kuljettaja tiedusteli poliisilta, että olisiko nyt oikea hetki nostaa syyte laittomasta uhkauksesta. Poliisin vastaus oli yllättävä.

– Kukaan ei ole kuullut edelleenkään mitään. Mitä luulet, kumpaa ne uskoo jos sä meinaat tässä kohtaa nostaa syytteen? Poliisi totesi tietämätät, että keskustelu tallentuu videolle.

Nyt käräjäoikeus on todennut poliisin syylliseksi kolmeen syytteeseen. Kännykkävideon perusteella poliisi tuomittiin kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja henkilörekisteririkoksesta 70 päiväsakkoon. Tuomiosta voidaan vielä valittaa hovioikeuteen. Laiton uhkaus on asianomistajarikos, joten siitä ei tullut syytettä, koska kohdehenkilö ei sitä halunnut. Video on sittemmin poistettu.