Vladimir Putinista karmiva nukke – miljoonien arvoinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole erityisen suosittu valtiopäämies kansainvälisellä tasolla. Putin on kuumentanut tunteita sotatoimilla Ukrainassa, ja maailmalla on jo sitä ennen avoimesti ihmetelty Venäjän kyseenalaista ihmisoikeustilannetta ja äärikriittistä suhtautumista esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin.

YouTube
YouTube

Moni taiteilija on ryhtynyt suorittamaan hiljaista, mutta tehokasta propagandaa Vladimir Putinin kustannuksella. Nyt ranskalainen nukketaiteilija Christian Bailly on luonut selkäpiitä karmivan Putin-nuken, joka istuu tuolilla ja kirjoittaa sulkakynällä.

Nukke ei ole kuitenkaan tarkoitettu loukkaukseksi – päin vastoin, se kuvastaa presidentin halua laatia rauha Krimin niemimaalle. Nuken sisuskaluista kaikuu soittorasian musiikki, joka on mitä ilmeisimmin venäläinen valssi.

Pelottava nukke myydään saksalaisessa huutokaupassa ensi kuussa, ja sen otaksutaan saavan miljoonien edestä tarjouksia. Teoksen nimi on Putin Ecrivain, ja nuken koko on 50 senttimetriä. Baillyn teoksia on myyty huutokaupoissa ennenkin, kuten 6,25 miljoonalla dollarilla uudelle omistajalle lähtenyt The Bird Trainer, The Independent -lehti uutisoi.