Taylor Swift riitautui levy-yhtiönsä kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen supertähti Taylor Swift tunnetaan laulajattarena, joka vuodattaa kappaleissaan tuntemuksiaan epäonnistuneista seurustelusuhteistaan. Hän nousi maineeseen countrymusiikin avulla, mutta haki sittemmin nyt uudenlaista imagoa.

Nyt Taylor Swift on asettunut asian takia poikkiteloin levy-yhtiönsä kanssa. Laulaja julkaisee pian 1989-nimisen levynsä, joka on naisen viides studioalbumi. Aiemmin naisen tyyli on ollut country tai oikeastaan sen aavistuksen popimpi versio, mutta nyt hän on ottanut suuren askeleen puhtaan popin pariin.

Supertähden levy-yhtiön pomot ovat olleet hieman eri mieltä uudesta linjasta. He olisivat halunneet Taylorin nostavan edes muutaman countrykappaleen albumille. Nainen kieltäytyi kuitenkin jyrkästi. Hän joutui taistelemaan poppikappaleidensa puolesta ja sai lopulta kaikki puolelleen. Nyt levy-yhtiön johtaja on myöntänyt lopputuloksen tyydyttävän häntä, The Sun uutisoi. Näin suuren käännöksen jälkeen moni palaa halusta kuulla naisen uusia kappaleita.

– Leikkasin hiukseni, muutin New Yorkiin ja elän täyttä sinkkuelämää. Nämä ovat olleet rohkeita askeleita elämässäni, Swift sanaili.

Kerroimme taannoin, että tähti ei olisi alkanut kirjoittaa kappaleita, jos hänellä olisi ollut ystäviä kouluaikoinaan. 24-vuotias Taylor paljasti, että musiikki on ollut hänelle juttelutoverien korvike, koska popparin luokkatoverit hylkivät häntä kouluaikoina ”erilaisena ja outona”.

– Kun joudut kohtaamaan yksinäisyyttä, hämmennystä, torjuntaa tai turhautumista, ne tunteet jäävät mieleen vellomaan. Minulle oli järkevää kirjoittaa kolme ja puoliminuuttinen kappale niistä. Aloitin kirjoittamaan lauluja, koska minulla ei ollut ystäviä, joille puhua, Taylor Swift totesi taannoin.

Swiftin mukaan laulujen kirjoittaminen olikin hänelle terapiaa koulussa, sillä yksin oleminen oli todella rankka kokemus. Vaalea laulajatar paljasti myös pahimman pelkonsa aikoinaan. Hänelle rankinta olisi tulla todella itsekeskeiseksi ihmiseksi, ja jäädä sen takia yksin. Nyt kuitenkin hän tuntuu nauttivat yksin elämisestään.