Down-tyttö on lahjakas tanssija – ei anna kehityshäiriön haitata

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen dokumenttisarja Toisenlaiset frendit kertoo kehitysvammaisen kaveriporukan elämästä. Moni on ihastunut sarjaan sen aitouden takia, sillä kehitysvamma ei ole este normaalille elämälle. Tämän todistaa myös 19-vuotias tanssija Mikayla Holmgren.

YouTube
YouTube

Minnesotan Mahtomedissä asuva Mikayla on harrastanut tanssia lähes koko ikänsä. Hän on tanssistudio Inspiration Performing Arts Centerin esiintyjä, ja osallistuu ympäri Yhdysvaltoja järjestettyihin tanssikilpailuihin. Hänet erottaa muista tanssijoista ainoastaan se, että Mikaylalla on Downin oireyhtymä.

Kromosomihäiriöstä johtuvat piirteet eivät kuitenkaan estä nuorta naista nauttimasta harrastuksestaan. Hänelle on kehittynyt vahva itsetunto, ja neitokaisen isä kehuu Mikaylan aina harjoitelleen tanssia isoissa ryhmissä terveiden kanssa. Tanssi on oiva keino myös tunteiden ilmaisemiseen, koska hän ei aina pysty ilmaisemaan sanallisesti kaikkea mitä haluaisi.

– Mikayla on muistuttanut minua siitä, mitä tanssi pohjimmiltaan on. Se on iloa ja tunteiden ilmaisemista, tanssistudion omistaja Katie Owings hihkaisee haltioituneena.