Miss Iso-Britannia huijattiin tekaistuun kilpailuun – joutui seksuaalisen ahdistelun uhriksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vuoden 2013 Miss Iso-Britannia Amy Willerton on avautunut muutaman vuoden takaisesta dramaattisesta kokemuksestaan, jossa hänet huijattiin ottamaan osaa tekaistuun kauneuskilpailuun. Kilpailun järjestäjät kuuluivat ihmiskaupparinkiin ja ahdistelivat missiä seksuaalisesti.

Willerton on kertonut Daily Mail -lehdelle, että ollessaan 18-vuotias neitokainen matkusti Etelä-Koreaan ottaakseen osaa kilpailuun Miss Asia Pacific World. Koko kilpailu oli huijaus, sillä järjestäjät yrittivät saada osallistujat harrastamaan seksiä heidän kanssaan varmistaakseensa paikkansa finaalissa. Siellä ollessaan Willerton joutui seksuaalisen ahdistelun uhriksi.

Tähtönen kertoi, että kilpailun järjestäjä yritti riisua häneltä vaatteet päältä ja kähmi. Willerton onnistui kuitenkin pakenemaan ahdistelijan kynsistä ja soitti poliisit paikalle. Neitokainen kertoi, että ahdistelijaa ei koskaan saatu vastuuseen, sillä poliisien saavuttua paikalle mies lahjoi itsensä vapaaksi.

Miss Iso-Britannia koki tärkeäksi kertoa kokemastaan, jotta hänen tarinansa voisi olla varoittavana esimerkkinä nuorille naisille, jotka haluavat osallistua kauneuskilpailuihin. Alalla järjestetään valitettavan paljon tekaistuja mainoskuvauksia ja kauneuskisoja, joihin nuoria naisia houkutellaan seksin takia. Willerton muistuttaa, että kuvauksia ja kisoja valittaessa kannattaa olla varovainen.