Ariana Grande jätti hyväntekeväisyyden väliin – pelkäsi saavansa Ebolan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla kohistaan Ebolan takia, sillä nyt virusta on todettu yhdellä ihmisellä Yhdysvaltojen itärannikolla New Yorkissa. Kuten moni jo ounastelikin, on samaan aikaan paljastettu tietoa uudesta Ebolan kukistavasta tai jopa tartunnan ehkäisevästä rokotteesta – juuri sopivaan aikaan taudin esiintyessä maksukykyisten hyvinvointivaltioiden kansalaisten keskuudessa.

Monet pelkäävät, että Ebolasta aiheutuva paniikki on jopa itse tautia vaarallisempi. Tietoa ei helpota sekään, että jopa julkkiset ovat ryhtyneet kylvämään kauhua epidempian ympärille. Yksi heistä on nuori poptähti Ariana Grande.

Kovassa nousukiidossa oleva poppari jätti New York Cityssa vietetyn hyväntekeväisyystapahtuman väliin, koska pelkäsi saavansa Ebola-tartunnan. Laulaja ei yksinkertaisesti ilmestynyt paikalle, eikä tämä anna huonossa valossa olleelle neitokaiselle ainakan myönteisiä lisäpisteitä.

Telegraph-lehden mukaan Ebola ei suinkaan ole Afrikan maiden pahamaineisin tauti. Ebolaan on nyt kuollut noin 4.500 ihmistä, kun esimerkiksi HIV ja AIDS on tappanut samassa ajassa 620.000 ihmistä. Malariaan on kuollut 320.000 ja kuppaan 26.000 ihmistä. Pelkästään nälkä on tappanut Ebolan tautiaallon aikana 45 kertaa enemmän ihmisiä kuin salakavala virus, joten hysterian lietsominen on aiheetonta.