Mies kehitti SUP-laudan pyörätuoleille: ”Kaikki arkihuolet häviävät”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vesiurheilulajia nimeltä SUP pääsevät nyt harrastamaan myös pyörätuolia käyttävät ihmiset. Havajilainen Kawika Watt on kehittänyt SUP-laudan, jonka päällä voi meloa pyörätuolissa istuen. Miehen keksintöä on nyt testattu, ja se on ollut valtava menestys.

YouTube
YouTube

Liikuntarajoitteisilla on Wattin ansiosta mahdollisuus harrastaa suuressa suosiossa olevaa SUP-vesiurheilulajia, eli melomista surffilaudalla. Wattin suunnittelemassa laudassa on telakka, johon pyörätuoli kiinnitetään. Laudassa on molemmin puolin sivuponttooni, joka estää harjoittelijaa kaatumasta laudalla.

Kun laudalla osaa liikkua vedessä, voi ponttoonit poistaa käytöstä. Pyörätuolia käyttävät vesiurheilulajien ystävät ovat olleet keksinnöstä riemuissaan. Wattin mukaan on ollut hauskaa ja koskettavaa seurata vierestä, kun ihmiset ovat opetelleet pyörätuolillaan suppailemaan.

Harjoittelijat ovat kuvailleet suppailun tuomaa tunnetta sanoilla vapaus ja itsenäisyys, mikä saa Wattin liikuttuneeksi. Osa ihmisistä on jo niin hurahtaneita lajiin, että he suunnittelevat liikuntarajoitteisten SUP-kisoja.