Tutkija paljasti: Pingviinit ovat törkeitä seksihurjastelijoita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pingviinien parittelusta on paljastettu aika ajoin julkisuuteen mielenkiintoisia tietoja, kuten se, että pingviiniurokset kosivat naaraita kivellä, joka on tarkkaan valittu kaikkien kivien joukosta. Lisäksi jääpingviinien tiedetään harjoittavan prostituutioita – linnut tekevät nimittäin kauppaa seksillä.

Nyt julkisuuteen on paljastunut vuonna 1911 kirjattu raportti, jonka mukaan pingviinit ovat varsinaisia seksihurjastelijoita. Kirurgina, eläintieteilijänä ja valokuvaajana työskennellyt George Murray Levick teki viime vuosisadan alussa tutkimusmatkan etelänavalle.

Hän todisti pingviinien parittelukäyttäytymisessä niin tahdittomia piirteitä, ettei hänen laatimaansa raporttia voitu saattaa julkisuuteen. Miehen mukaan seksihullut pingviinit jopa raiskasivat naaraita.

Urospingviinien nähtiin myös parittelevan kuolleiden naaraiden kanssa. Sen lisäksi ne saattoivat käyttää poikasia seksuaalisesti hyväkseen – kuten myös urospuolisia lajitovereitaan. Metro-lehden mukaan Levickin kirjaamista raporteista tehtiin aikanaan vain sata kopiota, jotka annettiin pelkästään tiedemiesten käyttöön. Raportin nimi on Sexual Habits of the Adélie Penguin.