Tätä ei ole ennen nähty! Bileet mannertenvälisellä lennolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja monissa muissa maissa on järjestetty bileitä ilmojen teillä lentokoneissa jo 1990-luvulta saakka, joten se ei ole ollut enää vuosikymmeniin uusi asia. Suomen ensimmäiset bileet ilmassa olivat Airrave-bileet maaliskuussa 1997 Finnairin lennolla Helsingistä Ouluun.

YouTube
YouTube

Nyt Virgin Atlantic -lentoyhtiö on juhlistanut uutta Boeing 787 Dreamliner -lentokonettaan järjestämällä 10 kilometrin korkeudessa vauhdikkaat bileet. Tarkoituksena oli vihkiä lentokone käyttöön ja antaa sille nimi. Bileiden musiikista vastasivat Rudimental ja Gorgon City, joiden avustuksella lento muutettiin käytännössä lentäväksi yökerhoksi.

Tähän saakka vastaavat bilelennot ovat olleet melko lyhyitä, mutta tällä kertaa niin ei ollut. Bilelento matkasi nimittäin Britannian Lontoosta Yhdysvaltojen Atlantaan saakka, eli kyseessä oli mannertenvälinen lento. Aiemmista bileistä poiketen tilaisuus lähetettiin satelliittiyhteyden välityksellä suorana lähetyksenä verkossa.