Kissaprinsessaan kiteytyy kissavideoiden jättisuosio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissavideot ovat maailmanlaajuisesti suosittuja etenkin ankeina päivinä, jolloin piristystä ei tahdo löytyä mistään muualta. Suloisten kissanpentujen touhujen seuraaminen tuo väkisin hymyn huulille. Internet on luonut monia kuuluisia kissajulkkiksia, kuten Marun ja Grumpy Catin.

YouTube
YouTube

Ensi viikonloppuna vietettävä Halloween on innostanut kissojen omistajat pukemaan lemmikkieläimensä naamiaisasuihin. Nyt näemme Aladdinin tarinasta tutun prinsessa Jasminen asuun ängetyn mirrin, joka kulkee pitkin huoneiston lattiaa ”lentävällä matolla”.

Videolla esiintyvä kissa on 13-vuotias uros nimeltään Max-Arthur, mutta tuntuu viihtyvän prinsessamekossaan erinomaisesti. Video ei kaipaa sen enempää selittelyä, sillä siinä ei yksinkertaisesti tapahdu muuta, vaikka onkin hyvin viihdyttävä ja kerännyt muutamassa päivässä noin 400.000 katselukertaa.

Nykymuotoisen internetin keksijä Tim Berbers myönsi taannoin, ettei olisi koskaan voinut kuvitella, että yksi eläin on saavuttanut niin suuren suosion maailmanlaajuisesti pelkästään kotivideoiden avulla. Kissavideot ovat aikuisviihteen lisäksi netin suosituimpia taltiointeja ja ”cat video” -hakusanalla tulee Googlesta noin miljardi osumaa. Kissavideoille on järjestetty jopa omia filmifestivaaleja.