Yläosattomat naiset harhauttivat – poliisi juoksi päin seinää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Feministiseen FEMEN-protestiryhmään kuuluvat jäsenet osoittivat äskettäin mieltään Pariisissa. Paikallisilla poliiseilla riitti töitä jahdata yläosattomissa kirmaavia nuoria naisprotestoijia, ja lopulta eräälle poliisimiehelle kävi köpelösti, kun hän törmäsi kesken naisjahdin kiviseinään.

YouTube
YouTube

Mielenosoitusten myllerryksessä poliisimies menetti tasapanonsa ja juoksi päin kiviseinää. Protestista kuvatussa videossa naisprotestoijat juoksevat kaduilla rinnat paljaina pidellen kylttejä, joissa lukee muun muassa ”Alaston ja vapaa”, sekä ”Minun vartaloni, minun manifestini”.

Mellakaksi äitynyt protesti järjestettiin lokakuun 15. päivä sen johdosta, että FEMEN-ryhmän jäsen Iana Zhdanova oli pidätettynä exhibitionismistä, eli viuhahtamisesta. Poliisi pidätti tällä viikolla 25 protestiin osallistunutta mielenosoittajaa.