10 valokuvaa, jotka ovat jääneet selittämättömiksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Jokaiselle valokuvia räpsivälle ihmiselle on varmasti joskus käynyt niin, että kuvaan on ilmestynyt jotain, mikä ei sinne kuulu. Kuvissa saattaa näkyä esimerkiksi valohäiriöitä tai varjoja, jotka muistuttavat eläintä, ihmishahmoa tai kenties esinettä.

YouTube
YouTube

Nykytekniikalla otetut valokuvat sisältävät vain harvoin virheitä, sillä kuvaaminen on kehittynyt tarkemmaksi. Ennen digitaaliaikaa valokuvafilmit piti viedä kehitettäväksi, ja kehitysprosessin aikana ne saattoivat altistua esimerkiksi valolle jolloin kuviin ilmestyi muotoja, jotka eivät kuuluneet valokuvaan tai kuvattavaan kohteeseen.

Joskus valokuvissa kuitenkin esiintyy ilmiöitä, joita ei pystytä selittämään järjellä. Kiehtovista mysteerikuvista on tehty lyhyt video, jossa pohditaan kuvissa esiintyviä ilmiöitä ja niiden alkuperää. Videolla esitellään 10 mysteeriä, jotka ovat selvittämättä.

Osa kuvista on niin pelottavia, että niille toivoisi löytyvän jonkun järjellisen selityksen, ettei niiden takia menetä yöunia. Monet selittävät kuvissa esiintyviä ilmiöitä vain valotusvirheinä tai taidokkaana photoshoppauksena, sillä eihän se ole mahdollista, että kuvissa olisi esimerkiksi aaveita, eihän?