Mies uiskentelee alligaattoreiden kanssa – metsänvartijat raivostuivat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Louisianan suoalueilla asustelee vaarallisia matelijoita, kuten alligaattoreita. Vedessä elävät pedot ovat monen mielestä pelottavan näköisiä, ja harvalla kävisi mielessä kastautua vedessä niiden läsnäollessa.

YouTube
YouTube

29-vuotias Lance Lacrosse on yksi niistä, jotka viihtyvät alligaattoreiden seurassa. Miestä kutsutaan myös nimellä Alligaattori-kuiskaaja. Kolmen lapsen isä on työskennellyt jo vuosia Lousianan suoalueilla turistioppaana, ja hänellä on tapana pulahtaa veteen alligaattoreiden sekaan ja ruokkia niitä suullaan turistien räpsiessä kuvia.

Viime aikoina mies on alkanut esittää tansseja alligaattoreiden kanssa. Yksi esityksen kohokohdista on Dirty Dancing -elokuvasta tuttu kohtaus, jossa tanssipartneri nostetaan ilmaan. Tässä tapauksessa Lacrosse nostaa alligaattorin ilmaan vedestä. Uhkarohkea tempaus on ollut monelle turistille henkeäsalpaava kokemus.

Lousianan suoalueiden luonnonsuojelijat ja puistonvartijat ovat miehen stunteista puolestaan raivoissaan. Heidän mielestään mies käyttää luontokappaleita osana bisnestään, eikä arvosta alueen luonnonvaraisuutta ja sitä, että rauhotettujen eläinten ei pitäisi olla kontaktissa ihmisten kanssa.

Turistimatkojen tarkoituksena on muun muassa opettaa ihmisille, kuinka tärkeä alueen ekosysteemi on puuttumatta eläinten elämään luonnossa. Jos eläimiä ruokitaan, tulevat ne nopeasti riippuvaiseksi ihmisestä.

– Jos haluan nähdä ihmisen pelleilevän petoeläinten kanssa, menen sirkukseen. Luonnonpuiston pitäisi olla sellainen paikka, jossa luontoa kunnioitetaan ja eläimet jätetään rauhaan, kommentoi eräs tuohtunut turisti Lacrossen esityksestä.