Nainen käveli 10 tuntia New Yorkissa – piilokamera kuvasi miesten huutelut

Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkissa asuva 24-vuotias näyttelijär Shoshana Roberts oli tottunut siihen, että kävellessään kaduilla miehet huutelevat hänen peräänsä. Neitokainen oli saanut kuulla kaikenlaisia kommentteja ohikulkevilta miehiltä ja oli jo totaalisen kyllästynyt asiaan.

YouTube
YouTube

Roberts päätti kuvata ja julkaista piilokameravideon, jossa hän demonstroi, kuinka paljon huutelua hän todella joutuu kuulemaan päivittäin. Nainen pukeutui tavalliseen T-paitaan ja farkkuihin ja asetteli edellä kävelevän ystävänsä reppuun kameran, joka kuvasi 10 tunnin ajan kadulla tapahtuvat kohtaamiset.

Piilokameravideo paljastaa, että vaikka osa naiselle huudetuista kommenteista oli kohteliaisuuksia, oli osa niistä myös ilkeitä, töykeitä ja ahdistelevia kommentteja. Robertsin mukaan New Yorkin kaduilla huutelun syyksi riittää se, että olet nainen, eikä ulkonäöllä ole suurta merkitystä.

Kadulla huutelun määrä yllätti, sillä 10 tunnin aikana naiselle huudettiin 108 kertaa. Vaikka myös Suomessa ihmiset harrastavat kadulla toisilleen huutelua, ei se onneksi vedä vertoja amerikkalaiselle tyylille.