Yli sata lentoa peruttiin Thaimaassa – lentävät tulilyhdyt syynä

Matkailu · Stara.fi

Thaimaassa on tapana lähettää juhlien aikaan taivaalle tulilyhtyjä, jotka ovat ohuesta valkoisesta paperista valmistettuja lieriöitä, jotka nousevat allaan olevan tulen ansiosta korkealle taivaalle. Joskus niitä voi nähdä peräti satoja samanaikaisesti.

Stara
Stara

Thaimaan Chiang Maissa järjestetään 5. – 7. marraskuuta vuosittainen Yi Peng -festivaali, jonka aikana taivaalle lähetettävien tuhansien tulilyhtyjen vuoksi Chiang Main lentokentällä on nyt jouduttu perumaan 112 lentoa, The Bangkok Post uutisoi. Lennoista 16 on kansainvälistä ja 96 kotimaan lentoja.

Lennot peruttiin, koska lentävien tulilyhtyjen on mahdollista joutua lentokoneen suihkumoottoriin tuhoisin seurauksin. Viime vuonna samaan aikaan Chiang Main lentokentän alueelle putosi arviolta 1.500 lyhtyä. Lentojen peruutukset tulevat maksamaan lentoyhtiöille ja lentokentälle satojatuhansia euroja.