Tämä on tulevaisuutta! Hologramminäyttö reagoi kosketukseen ilmassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tokion yliopiston Shinoda-Makino laboratoriossa on kehitetty hämmästyttävä hologramminäyttö, jossa ilmaan heijastetut ikonit ja objektit reagoivat kosketukseen. Uusimpaa teknologiaa hyödyntävä järjestelmä on saanut nimen HaptoMime.

YouTube
YouTube

Hologrammien ja heijastusten käytöstä ei ole aiemmin saatu kaikkea hyötyä irti, sillä tyypillisesti ilmaan heijastettu 2D- tai 3D-hologrammi ei reagoi, kun sitä koskettaa. HaptoMime -järjelmän avulla ilmaan heijastettu kelluva objekti reagoi kosketukseen ja jopa käyttäjä voi tuntea koskettavansa objektia. Järjestelmän luoma hologrammi on interaktiivinen.

HaptoMime-järjestelmästä on julkaistu esittelyvideo, joka on kerta kaikkiaan hämmästyttävä. Tieteiselokuvissa nähdyt interaktiiviset hologrammit tekevät tuloaan ja HaptoMime antaa hyvää esimakua siitä, millaista teknologiaa tulevaisuudessa tullaan käyttämään.