5-vuotias pikkutyttö leikki väriliidun olevan ase – koululta törkeä ylilyönti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Alabamassa sattunut tapaus on aiheuttanut mediakohun. Koulua käynyt viisivuotias tyttö, oli leikkinyt luokassa väriliidullaan ja osoittanut sillä luokkatoveriaan. Tyttö leikki, että väriliitu on ase ja sanoi ”Pam pam”. Leikki aiheutti E.R.Dicksonin ala-asteella kaaoksen.

Pienen tytön vanhemmille ilmoitettiin tapauksesta ja tyttö pakotettiin allekirjoittamaan sopimus, jolla hän lupaa olla surmaamatta tai vahingoittamatta muita koulussa. Sopimuksen lisäksi tyttö oli joutunut vastaamaan kysymyksiin, joilla arvoitiin, onko hän itsetuhoinen, väkivaltainen tai murhanhimoinen.

Tytön äiti on tapauksesta raivoissaan. Alaikäinen tytär on pakotettu allekirjoittamaan sopimus ilman vanhemman suostumusta. Paikallisen uutistoimiston mukaan ala-aste on toiminnallaan noudattanut turvallisuusprotokollaa. Siitä huolimatta, on selvää, että lapsen vilkas mielikuvitus oli aiheuttanut suuren ylilyönnin koulun toimesta, eikä maalaisjärkeä ole ilmeisesti käytetty lainkaan.