Suomalainen Michelin-kokki tyrmää ruokatrendit: ”Maksimituotot motiivina?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen palkittu ja Michelin-tähditetty kokki-yrittäjä Tommi Tuominen on tullut suomalaisille kulinaristeille tutuksi muun muassa maineikkaan ravintola Demon perustajana ja omistajana. Nyt hän on ryhtynyt kirjoittamaan BlogBook-palveluun ruoka-aiheista blogiaan.

Tuoreessa blogikirjoituksessaan Tuominen kirjoittaa ruokatrendeistä ja niiden todellisesta merkityksestä.

– Ruoka on mielestäni sellainen asia että trendit on siinä yhtä tärkeitä kun muotivaatteet metsätyömiehellä. Korkea laatu ja tilaisuuden luonteeseen soveltuva ruoka menee minulla aina trendien edelle, Tommi Tuominen toteaa.

Huippukokki kertoo ihmettelevänsä ”kohkaamista” jäkälistä ja villiyrteistä. Hän ei ole itse onnistunut koskaan tekemään jäkälästä maistuvaa ruokaa, eikä ole sellaista maistanut muuallakaan. Ruokatrendit saavat hipsterit ja muut trendivirtauksia seuraavat jonottamaan keskinkertaisia trendiruokia tuntikausiksi.

– Vaikuttaa siltä että trendiruuasta ollaan valmiita maksamaan hymyssä suin lähes mitä tahansa, ilman käsitystä siitä että onko se sellaista kuin kyseisen ruokalajin pitäisi olla tai edes että onko tuote ihmisravinnoksi kelpaavaa. Kiitollinen tilanne yrittäjälle joka sellaista tuotetta kauppaa, maksimivoitot tärkeimpänä motiivina? Tuominen jatkaa.

Lue koko blogikirjoitus tästä.