1 500 valokuvaa liitettiin videoksi – yö ja päivä samaan aikaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kuuluisa valokuvaaja Stephen Wilkes on julkaissut kuvasarjan, jossa esitellään turistinähtävyydet kahdesta eri näkökulmasta yhdessä kuvassa. Jokaisessa kuvassa on nimittäin samaan aikaan yö ja päivä.

YouTube
YouTube

Kuuluisat turistinähtävyydet heräävät eloon uudessa valossa miehen ottamissa maisemakuvissa. Wilkes on paljastanut Daily Mail -lehdelle, että jokaisen kohteen kuvaaminen on kestänyt 15 tuntia ja sinä aikana kohteesta on otettu noin 1.500 kuvaa. Kuvien selaaminen on aikaa vievä prosessi, sillä miehen täytyy päättää, mitä liikkuvista objekteista kohteen ympärillä hän haluaa jättää lopulliseen kuvaan.

Kuvaaja on sulauttanut kuvat yhteen ja lopputulos näyttää taianomaisen kauniilta. Yö näyttää kuvissa hitaasti leviävältä varjolta, jonka alle jääneet rakennukset on valaistu. Wilkes on saanut kuvien kohteet näyttämään uskomattoman luonnolliselta, vaikka yö ja päivä ovat toistensa vastakohtia.