Maailman nopein koulubussi – huippunopeus 590 km/h

Viihdeuutiset · Annika Kela

Amerikassa tuunatun koulubussin kyydissä oppilaat istuvat kiltisti paikoillaan, sillä bussi kulkee niin hurjaa vauhtia, että matkustajat liimautuvat penkkeihin kiinni. Testiajossa bussin nopeudeksi mitattiin peräti 590 kilometriä tunnissa.

YouTube
YouTube

Syynä kovaan vauhtiin on bussin peräosaan kiinnitetty hävittäjälentokoneen suihkumoottori. Bussin tuunauksen takana on Paul Stender, joka rakensi bussin lentokoneissa käytetyistä materiaaleista. Bussin sisällä on suuri GE J-79 moottori, joka on ollut käytössä McDonnell Douglasin F4 Phantom hävittäjissä. Moottori vie bussista niin paljon tilaa, että kuskin lisäksi matkustajia mahtuu kyytiin vain kolme.

Liikenteessä täydellä vauhdilla kulkeva bussi rikkoisi räikeästi kaikkia nopeusrajoituksia. Bussilla ajamiseen vaaditaankin pitkä suljettu tie, tai lentokoneille tarkoitettu kiitorata. Bussin hurjasta menosta on kuvattu video, joka julkaistiin netissä.

Rakentamalla koulubussin Stender halusi saada erityisesti koulua käyvien nuorten huomion. Mies haluaa saada nuoret kiinnostumaan luovista ja seikkailumielisistä harrastuksista ja aktiviteeteistä, ja viedä nuorten huomion pois alkoholista ja huumeista.