Näin Lontoo on muuttunut – vanhat maalaukset liitettiin uusiin valokuviin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman kaupungeissa tapahtuvia ulkoisia muutoksia on pystytty dokumentoimaan kunnolla vasta 1800-luvun loppupuolelta lähtien kameroiden yleistyttyä. Joidenkin kaupunkien ja rakennusten historiaan pääsee kuitenkin kurkistamaan myös yksityiskohtaisten ja lähes valokuvamaisen tarkkojen vanhojen maalausten avulla.

Reddit-käyttäjä Shystone on nyt luonut sarjan kuvia, joissa päästään vertailemaan Lontoota nykyajan ja sen menneisyyden välillä kekseliäällä tavalla. Hän on yhdistänyt Googlen karttapalvelun katunäkymän otoksia yksityiskohtaisiin, 1700- ja 1800-luvuilta peräisin oleviin maisemamaalauksiin luodakseen kuvia joissa vanha ja uusi Lontoo yhdistyvät lähes saumattomasti.

Suurin osa käytetyistä maalauksista on peräisin Canaletto -nimiseltä italialaiselta taidemaalarilta. Mies nousi tunetuksi kyvystään kuvata aikansa kaupunkien loistoa vahvojen värien avulla. Mukaan mahtuu myös muita tunnettujen maisemamaalareiden teoksia.