Wasabi-hammastahna myyntiin Japanissa – uskaltaisitko kokeilla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Wasabi-niminen maustetahna on tullut monille tutuksi japanilaisten ruokien, kuten sushin kautta. Hieman sinappia muistuttava mauste tunnetaan sen polttavasta mausta ja vaikutuksesta. Wasabi on alun perin valmistettu maustekrassista, mutta suurin osa yleisesti tarjoiltavasta mausteesta on vihreäksi värjättyä piparjuuritahnaa.

YouTube
YouTube

Nyt erikoisten herkkujen luvatussa maassa, Japanissa, on lanseerattu oma hammastahna polttavan maun ystäville. Village Vanguard-jälleenmyyjä on päättänyt piristää suuhygieniasta huolehtimista tuomalla markkinoille wasabin makuisen hammastahnan. Kotaku-sivuston mukaan se muistuttaa maultaan, hajultaan ja koostumukseltaan kauppojen wasabi-maustetahnaa.

Kyse ei ole pilailutarvikkeesta, vaan oikeasta toimivasta hammastahnasta. Japanilaiset tutkijat ovat jopa todistaneet wasabilla olevan kariesta ehkäiseviä vaikutuksia, vaikka on tietenkin epäselvää kuinka paljon hammastahna sisältää varsinaista maustekrassia, joka on erittäin kallista. Mikäli wasabi-hammastahna kiinnostaa, voi sitä tilata tuubillisen Village Vanguardin verkkokaupasta hieman yli kuuden euron hintaan.