Koira menetti etujalkansa – teknologia tuli apuun

Viihdeuutiset · Annika Kela

Romanialaisen sairaalan pihalta löydetty Tara-koira oli kokenut karun kohtalon. Kaltoin kohdeltu koira oli saanut pahan myrkytyksen ja sen tassuihin oli muodostunut kuolio. Lääkärit ottivat koiran hoidettavakseen ja joutuivat amputoimaan Taran etujalat, jotta koira selviäisi hengissä.

YouTube
YouTube

Pitkän toipumisprosessi jälkeen näytti siltä, että karvakuono jää henkiin. Taran kohtalo oli kuitenkin edelleen vaakalaudalla, sillä selvitäkseen sille täytyi löytää hoitava ja rakastava koti. Koira toimitettiin löytöeläinkotiin ja hoitajat ottivat tehtäväkseen kertoa ihmisille Taran tarinan ja toivoa, että koiralle löydetään pelastus.

Safe Rescue For Dogs -säätiön omistaja huomasi Tarasta tehdyn ilmoituksen ja otti löytöeläinkotiin yhteyttä pelastaakseen koiran. Kelly Hare kampanjoi Taran pelastamisen puolesta ja onnistui keräämään säätiönsä avulla varoja koiran hoitoa varten. Hare päätti lopulta itse adoptoida Taran ja haki koiran Romaniasta Britanniaan.

Daily Mail -lehden mukaan säätiön varojen avulla koiralle tilattiin mittojen mukaan jalkaproteesit, joilla hännänheiluttaja voisi opetella jälleen kävelämään normaalisti. Reipas ja urhea koira oli vihdoin saanut uuden mahdollisuuden onnelliseen elämään.

Hare kertoi, että hetki jolloin Tara opetteli kävelemään uudelleen oli todella koskettavaa katseltavaa. Haren sanojen mukaan Tara oli kuin Disney-elokuvan Bambi, kun se otti ensimmäiset askeleensa. Varovaisesta ja kömpelöstä alusta huolimatta Tara kävelee nykyään kuin konkari.