Silminnäkijä kuvasi ällistyttävän näyn – mustakarhut painivat keskenään

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pienessä Rocklandin kaupungissa todistettiin erikoinen katutappelu, jossa toisistaan mittaa ottivat kaksi suurta mustakarhua. Rauhallisen naapuruston asukkaat kuulivat pihalta mellakointia ja kurkistivat ikkunoista, mitä ulkona tapahtuu.

YouTube
YouTube

Pian selvisi, että kahdella karhulla oli meneillään katutappelu. Eräs naapuruston asukkaista onnistui kuvaamaan videon kahden karhun nahistelusta, jossa mesikämmenet painivat pitkin pihoja ja teitä. Asiantuntijoiden mukaan riita johtui karhujen parittelukaudesta. Uroskarhut eivät usein tule keskenään toimeen ja välit kiristyvät entisestään, kun alueen naarailla on kiima-aika.

Naapureiden mukaan on erittäin epätavallista, että karhuja näkee vilkkaalla asutusalueella keskellä päivää, etenkään tappelemassa. Lähimetsissä liikkuu paljon mustakarhuja, mutta ne pyrkivät pysymään poissa asutusalueilta. Epänormaalin käyttäytymisen taustalla oli todennäköisesti lähialueilla liikkuva naaraskarhu.