Psykon suihkukohtauksesta tehtiin Halloween-versio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alfred Hitchcockin ohjaama vuonna 1960 ensi-iltansa saanut Psyko lukeutuu kauhu- ja trillerielokuvien ikimuistoisimpiin klassikoihin. Anthony Perkinsin ja Janet Leighin tähdittämää elokuvaa pidetään usein modernin kauhuelokuvan edelläkävijänä, ja sen vaikutus näkyy yhä nykyisissä jännitystarinoissa.

YouTube
YouTube

Psykon kuuluimmassa kohtauksessa Jane Leighin esittämä Marion Crane murhataan raa’asti hänen ollessaan suihkussa Anthony Perkinsin näyttelemän Norman Batesin omistamassa hotellissa.

Nyt taiteilija Yuliya Tsukerman on luonut pahamaineisen suihkukohtauksen uudelleen Halloween-teemaan liittyen, kaivertamalla sen kurpitsalyhdyiksi. Koko urakka kohtauksen luomiseksi kurpitsalyhdyillä vei Tsukermanilta kaksi viikkoa. Prosessin vaiheisiin pääsee tutustumaan naisen verkkosivuilla julkaistujen kuvien muodossa.