Räppäri esiintyi ilman Auto-tunea – odottamaton tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä ja räppäri T-Pain julkaisi Rappa Ternt Sanga -debyyttialbuminsa vuonna 2005. Sittemmin hänestä on noussut maailmankuulu artisti, jonka tunnetuimpia tunnettuja kappaleita ovat esimerkiksi Low, Good Life ja Bartender.

YouTube
YouTube

Monet tuntevat T-Painin hänen taipumuksestaan hyödyntää kappaleissaan runsaasti Auto-tunea, äänitystarkoituksissa käytettyä tietokoneohjelmaa, jonka alkuperäinen tarkoitus on korjata laulussa esiintyviä epävireisyyksiä. Monet artistit käyttävät autotunen lauluun tuomaa robottimaista efektiä enemmänkin tehokeinona kuin varsinaisesti korjatakseen virheitä.

Tuoreella videolla T-Pain tarjoilee melko harvinaislaatuista herkkua esittämällä Youtuben NPR-kanavalle intiimin keikan. Miehen laulu ei kulje tällä kertaa Auto-tunen tai minkään muunkaan efektin läpi. Videon perusteella T-Painilla on luonnostaan erittäin hyvä lauluääni, joka pääsee valitettavan harvoin esille hänen studiokappaleissaan.

T-Pain, oikealta nimeltään Faheem Rasheed Najm, on palkittu kahdesti Grammy-gaalassa musiikillisista tuotoksistaan. Hän omistaa Nappy Boy Entertainment -levy-yhtiön, jonka artisteja ovat muun muaussa Gym Class Heroes ja Travie McCoy. Mies varttui Floridan Tallahasseessa, ja hänen taiteilijanimensä on peräisin ystävien keksimästä Tallahassee Pain -lempinimestä.