Paluu tulevaisuuteen -leijulaudasta tulossa totta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Michael J. Foxin tähdittämät Paluu tulevaisuuteen -elokuvat lukeutuvat 1980-luvun menestyneimpiin elokuvasarjoihin. Paluu tulevaisuuteen 2 -elokuvassa nähtiin lentävä skeittilauta, ja nyt sellaista yritetään luoda jokapäiväiseksi liikkumavälineeksi.

Hendo Hoverboard -niminen hanke hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-kampanjan avulla. Magneettikenttien avulla leijuva lauta on tarkoitus kehitellä markkinoille hyvin pian, ja se on saavuttanut jo suurimman osan 250.000 dollarin keräyssummasta. Hendo-leijulaudasta on tehty prototyyppi, ja se pystyy leijumaan noin 2,5 senttimetrin korkeudessa.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta. Hendo tarvitsee alustakseen joko kuparista tai alumiinista valmistetut levyt, joten yhtiö suunnittelee parhaillaan myös oman leijulautaparkin rakentamista. Mikäli lahjoittaa Hendon kampanjalle 10.000 dollaria, voi tulevaisuuden laudan saada myös itselleen. Yleensä lentävistä skeittilaudoista puhuttaessa on suurin osa väitteistä palturia.