Viisi vinkkiä korkokenkien käyttämiseen – älä tuskaile turhaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stilettikoroilla kävelemistä voidaan verrata kovan luokan trapetsitaiteiluun. Korot antavat näyttävyyttä, pituutta ja ryhtiä, mutta joskus niiden käytössä joudutaan tinkimään jalkojen hyvinvoinnissa. Kerroimme taannoin Tuhkimo-leikkauksista, joissa naisen jalka operoidaan paremmin korkokenkään sopivaksi.

Mikäli ei halua parannella jalkojaan kirurginveitsen alla, kannattaa hyödyntää muutama vinkki korkokenkien käyttämiseen liittyen. 3 Colours Rule -yrityksen perustaja Flavilla Fongang paljastaa nyt viisi korkokenkävinkkiä. Ensinnäkin kenkien tulee olla täydellisesti jalkaan sopivat. Osa naisista tekee kardinaalivirheen ostaessaan liian pienet korkokengät vain siksi, että mieltävät kävelyn niillä helpommaksi. Kengät eivät myöskään saa olla liian suuret, vaan sopivat millintarkkuudella.

Koron korkeudella ei sinänsä ole merkitystä, kunhan osaa valita oikeanlaiset kengät aina tilaisuuden mukaan. Korkeakorkoiset kengät eivät ole oikea valinta shoppailureissulle tai työtapaamisiin. Sen sijaan sirommat ja matalakorkoisemmat sopivat näihin hetkiin, kun korkeat versiot voi säästää illanviettoon. Koron korkeus menee yksi yhteen kellonaikojen kanssa. Kuinka kauan aiot olla koroissa? Mitä pidempi aika on, sitä matalammalla korolla kannattaa mennä.

Platform-pohjalla varustetut kengät eivät ole ulkonäöllisesti kaikkien mieleen. Tosiasia kuitenkin on, että malli on huomattavasti jalkaystävällisempi kuin kenkä, jossa lestin ja koron suhde nousee suuremmaksi. Neljäntenä vinkkinä kerrotaan jalkojen hyvinvointiin panostaminen ja helliminen. Kannattaa käydä jalkahoidoissa ja hieronnoissa, niin korkokengillä käveleminen ei tunnu yhtä tuskaiselta.

Ostitko uudet nahkakengät? Napakat nahkakengät saattavat hiertää tai puristaa alussa, mutta muotoutuvat pienen ajan kuluessa täydellisesti jalkaan. Yksi vinkki on hiustenkuivaajan käyttäminen: Pue kengät jalkaan ja lämmitä nahka hiustenkuivaajalla 25 senttimetrin etäisyydeltä. Älä kuitenkaan tuhoa uusia kenkiäsi, sillä nahka lämpenee ja pehmenee jo minuutissa mukavammaksi.