20 seksikumppania vähentää miesten eturauhassyövän riskiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eturauhassyöpään sairastumisen riski kasvaa 50 ikävuoden jälkeen, ja se on Suomen yleisin miesten syöpätyyppi. Valitettavasti syöpään menehtyy vuosittain noin 800 miestä, joten sen riskitekijöitä kannattaa minimoida jo nuorena miehenä.

Iän lisäksi muun muassa rasvainen ruokavalio, lihavuus, tupakoiminen ja D-vitamiinin puute altistavat syövälle. Montrealin yliopiston mukaan myös seksillä on huomattava merkitys eturauhassyövän ehkäisemisessä. Telegraph-lehden mukaan yliopiston tutkijat seurasivat 3.2000 miestä vuosina 2005 – 2009 sekä heidän seksuaalista elämää ja syöpään sairastumisen riskejä.

Tulosten valossa tutkijat julistivat, että mikäli mies oli harrastanut elämänsä aikana seksiä yli 20 naisen kanssa, oli hänen eturauhassyöpään sairastumisen riski 28 prosenttia muita alhaisempi. Sama tulos vaikutti myös muihin aggressiivisiin syöpiin, kun enemmän seksiä harrastaneiden miesten riski pieneni kokonaisvaltaisesti 19 prosenttia.

Poikuutensa koko iän säilyttäneillä on sen sijaan jopa kaksi kertaa suurempi riski sairastua eturauhassyöpään. Naisten kanssa harrastettu seksi on toisin sanoen avain terveellisempään loppuelämään.