Kirjallisuuden ystävät päätyivät väittelyyn – toinen sai puukosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kirjallisuus mielletään rauhalliseksi aihealueeksi, jossa asiantunteva keskustelu on korkeatasoista ja jopa yläluokkaista. Teoksista ja tyyleistä vaihdetaan mielipiteitä, vaikka makuasioista ei pystykään kiistelemään.

Nyt kaksi tekstitaiteeseen rakastunutta miestä päätyi veriseen välien selvittelyyn Venäjällä. Kaksi entistä opettajaa, 53- ja 66-vuotiasta miehet, olivat istuneet iltaa vodkaa nauttien.

He olivat päätyneet keskustelemaan sivistyneesti runoudesta ja kirjallisuudesta. Heidän puheenaiheensa käsitteli erityisesti eri kirjallisuustyylien tärkeyttä. Toinen opettajista piti proosaa tärkeimpänä tyylinä, kun toinen puolusti runoutta.

Sanaharkka kärjistyi lopulta siihen, että runoja rakastanut opettaja puukotti ystäväänsä keittiöveitsellä rintaan, Mirror-lehti uutisoi. Nyt 53-vuotias mies joutuu kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen, jossa hänen on varmasti aikaa tutustua kirjallisuuteen entistäkin enemmän. Valitettavasti proosan puolustaja menehtyi myöhemmin.