Aivoleikkaus vei samalla miehen hämähäkkikammon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämähäkkikammosta, eli araknofobiasta, kärsivät ihmiset pelkäävät yleensä kaikenkokoisia kahdeksanjalkaisia. Hämähäkit ovat heidän mielestään kamalin asia, mitä maapallo päällään kantaa, eikä pelon parantamiseen välttämättä auta minkään sortin siedätyshoito.

Metro-lehti kertoo 44-vuotiaasta miehestä, joka huomasi pian aivoleikkauksen jälkeen suhtautuvansa eri tavalla hämähäkkeihin kuin aiemmin. Sen sijaan, että hän olisi pelännyt suunnattomasti kahdeksalla jalalla vipeltäviä otuksia, oli hän suorastaan kiehtoutunut lajista. Mies oli ollut aiemmin todella hämähäkkikammoinen, joten aivoleikkaus oli poistanut pelon.

Leikkauksen suorittanut brittilääkäri uskoo, että miehen mantelitumakkeesta on poistettu osia, jotka vaikuttavat pelkokeskuksen hermoratoihin. Araknofobian on väitetty johtuvan ihmisen geneettisestä perimästä, jossa aiemmat sukupolvet ovat pitäneet hämähäkkejä tautien levittäjinä ja myrkyllisten puremien aiheuttajina.