Mies tekee taidetta tulen liekillä – kaukana tulella leikkimisestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monen mielestä tuleen tuijottaminen on yksi maailman rentouttavimmista tavoista saada mieli puhtaaksi. Puita hyväilevät liekit panevat tulisijan hehkumaan, ja takka tai nuotio luo kauneinta loistettaan ympärilleen.

YouTube
YouTube

Steven Spazuk -niminen taiteilija hyödyntää liekkiä taideteoksissaan. Tulimaalari esittelee YouTube-videolla omintakeisen liekkitekniikkansa. Hän käyttää teosten luomisen pohjana liekkiä, joka luo nokisia kuviointeja alustaan. Taiteilijan teos muotoutuu viimeiseen silaukseensa matkan varrella, eikä hän koskaan taulua aloittaessaan tiedä lopputulosta. Mies muokkaa nokea siveltimillä ja muilla työkaluilla.

Tulen avulla tehdyt taideteokset edustavat innovatiivista, mutta perin kiehtovaa taidemuotoa, jota ei kuitenkaan kannata testata kuin asianmukaisissa olosuhteissa. Nämä teokset hypnotisoivat. Spazuk on toiminut tulimaalarina 14 vuotta.