Väliseinä rakennettiin LEGO-palikoista – 55 000 palikkaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lego-rakennuspalikoiden nimi tulee tanskalaisista sanoista leg godt, eli leiki hyvin. Leikkikalusarjaa on valmistettu viime vuosisadan puolivälistä saakka, ja ne ovat olleet jo vuosikymmenien ajan suosituimpia lastenleluja maailmalla.

Npire
Npire

Eipä Legojen keksijänä toiminut puusepän poika Godfred Kirk Christiansen varmaankaan arvannut, että hänen vuonna 1949 valmistamansa palikat muuntautuisivat nykypäivänä myös torneiksi ja rakennelmajättiläisiksi.

Nyt saksalainen NPIRE-niminen yritys on nimittäin rakentanut Lego-palikoista kokonaisen väliseinän studioonsa. Seinään upposi 55.000 Lego-palikkaa. Seinä tuo arkiseen ympäristöön värikästä vaihtelua, ja mikäli palikoita riittää, voisi samanlaisen rakentaa vaikka lastenhuoneeseen.

Lego valmistaa peruspalikoiden lisäksi erilaisia koottavia lentokoneita ja ajoneuvoja. Yhtiö on kehittänyt vuosien varrella erilaisia sarjoja kullekin ikäryhmälle sopivaksi sekä tuonut markkinoille ajankohtaisia ja tunnettuja hahmoja rakennuspalikkasarjoina. Lisäksi Lego omistaa on huvipuistoja, elokuvia ja pelejä.