Fireball-häävideosta tehtiin karu parodia – jäänestoainepullo kiertää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alko veti hiljattain Fireball-liköörin myynnistä, koska siinä todettiin olevan raja-arvot ylittävä määrä propyleeniglykolia. Propyleeniglykoli toimii elintarvikkeissa lisäaineiden ja aromien kantaja-aineena, mutta sitä käytetään yleisesti myös savuketeollisuudessa sekä jäänpoistoaineissa ja jäähdytysnesteissä.

YouTube
YouTube

Fireball on nyt väliaikaisesti kielletty Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Fireballia valmistava Sazerac Company on ilmoittanut lähettäneensä vahingossa Skandinaviaan erän likööriä, joka oli tarkoitettu Pohjois-Amerikan markkinoille, ja siksi suuremmalla propyleeniglykolipitoisuudella olleet liköörit päätyivät myös Alkon hyllyille. Tieto Euroopassa kielletyistä Fireball-likööreistä on nyt kantautunut myös Yhdysvaltoihin, ja nyt amerikkalaiset ovat huolissaan juoman pitoisuuksista.

Onneksi joku osaa jälleen kerran tehdä kärpäsestä härkäseksi nousseesta kohusta parodiaa. Kerroimme taannoin häävideosta, jolla kamera oli kiinnitetty Fireball-pulloon. Nyt tästä on väännetty huumoriversio, jossa kamera on kiinnitetty jäänestoainepulloon. Juoma kiertää bileissä samalla, kun taustalla soi osuvasti Pitbullin Fireball-kappale.

Kanelista, sokerista ja viskistä valmistettu maustelikööri ei yhtiön mukaan aiheuta terveysvaikutuksia, koska kemikaalin määrä on vähäinen. Silti Alko ottaa vastaan ja hyvittää kaikki heidän myymänsä Fireball-pullot, myös avatut.