Hurjapäinen endurokisa kaupungin keskustassa – tältä näytti kuskin silmin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Adrenaliinin täyteisen endurokisan Extreme XL de Lagares esinäytös järjestettiin Portugalissa Porton kaupungissa. Keskellä kaupunkia ajettava kisa saa katsojat pidättämään henkeään, sillä kilpailijat ajavat pitkin jyrkkiä ja kapeita katuja hurjalla vauhdilla.

YouTube
YouTube

Brittiäinen endurokuski Ben Hemingway kuvasi kisansa GoPro-kameralla. Hemingwayn ajotaidot ja nopea reaktiokyky hämmästyttävät. Mies pujottelee pitkin katuja pyörällään ja kommentoi samalla kisansa etenemistä. Ihmiset ovat saapuneet sankoin joukoin seuraamaan kisaa, ja osa heistä on vaarallisen lähellä ajorataa. Eräs varomaton valokuvaaja on pahasti Hemingwayn tiellä ja kuski on törmätä kuvaajaan.

Radan suoritettuaan Hemingway kommentoi kisan päättymistä ja mainitsee, että ajaminen oli yllättävän vaativaa työtä. Kisailuun ottivat osaa Ben Hemingway ja Andreas Lettenbichler, joista Lettenbichler oli tällä kertaa nopeampi. Kuskien välinen kisa antoi esimakua siitä, mitä tulevat endurokisat tulevat pitämään sisällään, eli jännitystä, vauhtia ja tiukkoja tilanteita.