Jay Z osti samppanjan luksusmerkin

Lux Ruoka · Tim Isokivi

Pataässä-samppanja, eli Armand de Brignac, tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi Jay Z:n Show Me What You Got -musiikkivideolta. Sen jälkeen luksusjuoma on ollut suuressa suosiossa etenkin julkkispiireissä. Nyt räppärimoguli on ostanut samppanjayhtiön itselleen.

armanddebrignac

Sovereign Brands -yhtiön omistama Armand de Brignac -samppanjamerkki on myyty virallisen tiedotteen mukaan Shawn Jay Z Carterin omistamalle yritykselle. Mies on tehnyt samppanjamerkin kanssa yhteistyötä jo kahdeksan vuoden ajan, joten pataässä-luksusjuoma on tullut miehelle erittäin tutuksi.

Juoman lempinimi tulee sen logossa olevasta pataässän kuvasta, ja pullot tunnetaan kultaisesta pinnastaan. Luksusmerkin myyntihintaa ei ole paljastettu julkisuuteen, mutta julkisuuteen on kerrottu, että Jay Z teki aloitteen kaupoille. Sovereign Brands ei voinut kieltäytyä kunniasta ja tarjouksesta.

Samppanjapullot ovat tavallisesti joko 0,75 tai 1,5 litran kokoisia, mutta toisinaan on saatavilla suurempia erikoisversioita. Arvokkaan kuplajuoman hinta nousee yleensä myös pullon koon kasvaessa. Kerroimme taannoin, että Las Vegasissa on tullut myyntiin Armand de Brignacin, massiivinen 30-litrainen pullo, eli niin sanottu Midas-koko. Ace of Spaden Rosé-version pullo painaa sisältöineen järisyttävät 45 kiloa. Pulloja myydään legendaarisella MGM Grand Hotel & Casinolla 275.000 dollarin, eli 200.929 euron kappalehintaan.