Leijonalauma ahdisteli piikkisikaa – odottamaton seuraus videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Afrikassa sijaitsevassa kansallispuistossa on kuvattu yöllinen video safarilta, jossa piikkisika antoi leijonille kyytiä. Paikalle osuneet puistonvartijat olivat vierestä seuranneet, kuinka piikikäs pikkuotus hätisti leijonat tiehensä.

YouTube
YouTube

Saalistamassa ollut leijonalauma oli kohdannut pienen piikkisian. Sen sijaan, että leijonat olisivat käyttäytyneet aggressiivisestija hyökkäävästi, vaikuttivat ne olevan vain uteliaita piikkisian suhteen. Kun sika nosti piikkinsä pystyyn ja syöksyi leijonia kohti, ymmärsivät leijonat, ettei piikkisikaa kannata haastaa.

Pienestä koostaan huolimatta piikkisiat ovat hyviä puolustamaan itseään terävillä piikeillä. Puolustautuessaan piikkisikojen tiedetään surmanneen piikeillään leijonia, hyeenoja ja jopa ihmisiä. Tässäkin tapauksessa piikkisika jätettiin rauhaan ja sen annettiin jatkaa matkaansa.