Mananas on uusi hittihedelmä! Näyttää mansikalta – maistuu ananakselta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Amerikasta kotoisin oleva mananas on löytämässä tiensä eurooppalaisten kauppojen hyllyille. Eksoottinen marja oli sukupuuton partaalla, kunnes hollantilaiset maanviljelijät onnistuivat pelastamaan sen ja kasvattamaan sadot moninkertaisiksi.

Mananas on valkoinen marja, joka on koostumukseltaan mansikan kaltainen, mutta maku muistuttaa ananasta. Mananaksen satoa on saatu kasvatettua niin suureksi, että marjaa on alettu myydä yhä useampiin maihin. Vitamiinirikas marja on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto esimerkiksi perinteiselle mansikalle.

Trooppisesta ilmastosta kotoisin oleva marja vaatii viljelyltä enemmän kuin tavallinen mansikka. Kun marja saadaan ensin menestymään ja se totutetaan Euroopan ilmastoon, niin ehkä muutaman kesän kuluttua Suomessakin voidaan nähdä mananaspeltoja.