Tatuoidulla pastorilla on uskoa ja katu-uskottavuutta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni eroaa kirkosta nykyaikana lähinnä siksi, ettei koe seurakunnan olevan tarpeeksi lähellä jokapäiväistä elämää. Silti Suomessa toimii aktiivisia seurakuntia, joiden pääasiallinen tehtävä on pitää yllä oman kylän toiminnallisuutta ilman, että koko touhu menisi silkaksi ”jeesusteluksi”.

YouTube
YouTube

Kirkko voi olla myös lähellä ja seurakunnat voivat olla erittäin toiminnallisia ja hyödyllisiä tahoja. Seurakunnat ovat tärkeitä tukipilareita ihmisten elämässä. Silti ne jäävät nykyisellään usein kauas tavallisen tallaajan elämästä, eivätkä kaikki löydä instanssista tarpeeksi tarttumapintaa tai hyötyä elämäänsä.

Poikkeuksen tekee Rob Popejoy -niminen kirkonmies, joka vaikuttaa sekä ulkosesti että sisäisesti ”hyvältä tyypiltä” ja on kaukana harhaoppisia tuomitsevasta saarnamiehestä. Popejoylla on parta ja tatuointeja. Hän taittaa matkansa joko skeittilaudalla tai moottoripyörällä.

Ei siis voi sanoa, etteikö tämä mies samaistuisi hyvin siihen ryhmään, joka eniten välttelee kirkkoa. Hän haluaa tehdä uskon asioita uudella tavalla ja raikastaa kirkkoa nyky-yhteiskuntaan sopivammaksi. Vaikka hänen uskonsa ei ole vähentynyt, on uskottavuus ainakin kasvanut.