Taylor Swiftin kaiken musiikkinsa Spotifystä – fanit raivostuivat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen supertähti Taylor Swift tunnetaan laulajattarena, joka vuodattaa kappaleissaan tuntemuksiaan epäonnistuneista seurustelusuhteistaan. Hän nousi maineeseen countrymusiikin avulla, mutta tähden uusimmalla levyllä kuullaan tyylipuhdasta pop-musiikkia.

Taylor Swiftin fanit yllättyivät äskettäin, kun tähden kaikki kappaleet poistettiin musiikin suoratoistopalvelu Spotifysta. Laulajattaren tuore Shake It Off -single oli ollut viime viikkoina palvelun suosituin kappale. Spotifyn edustajat yrittivät saada tiedotteessaan tähteä pyörtämään päätöksensä ja palauttamaan kappaleensa palveluun.

Fanit raivostuivat ratkaisusta, sillä heidän idolinsa hittien kuunteleminen vaikeutui heti. Fanit ovatkin syyttäneet Swiftiä ahneeksi. Spotifyn 40 miljoonasta käyttäjästä 16 miljoonaa oli kuunnellut vähintään yhden Swiftin kappaleen viimeksi kuluneen kuukauden aikana ja 19 miljoonalla on Swiftin kappale jollain tekemällään soittolistalla, Forbes raportoi.

Heti Swiftin musiikin poistamisen jälkeen alkoi spekulointi päätöksen syystä. Billboard-lehden mukaan päätöksen takana on todennäköisesti Taylor Swiftin levy-yhtiö. Big Machine Label Group -yhtiö on parhaillaan myynnissä, ja päätöksen toivotaan nostavan levy-yhtiön myyntihintaa. Taylor Swiftin 27. lokakuuta julkaistu 1989-levy on osoittautunut suurmenestykseksi. Sen uskotaan myyvän ensimmäisen viikon aikana yli 1,3 miljoonaa kappaletta.

Taylor Swift riitaantui taannoin levy-yhtiönsä kanssa. Riitaan johti laulajattaren päätös julkaista uudella levyllään pelkästään pop-kappaleita aikaisemman country-vaikutteisen musiikin sijaan. Supertähden levy-yhtiön pomot olisivat halunneet Taylorin nostavan edes muutaman countrykappaleen albumille. Levy-yhtiön edustajat ovat sittemmin myöntäneet lopputuloksen tyydyttävän heitä.