Opettajalla mykistävä erikoistaito – piirtää maailmankartan käsin!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalaisella maantiedon opettajalla on hämmästyttävä taito, sillä hän osaa piirtää maailmankartan vapaalla kädellä muutamassa minuutissa. Wang Boming on harjotellut maailmankartan piirtämistä muutamaan otteeseen, ja hän osaa nykyään piirtää sen ilman mallia vapaalla kädellä.

YouTube
YouTube

Opettaja on kertonut opetelleensa taidon, jotta saisi nuoret kiinnostumaan maantiedosta. Boming on sitä mieltä, että oppikirjan kuvia tuijottamalla lapset eivät tule muistamaan hänen oppejaan. Kun mies piirtää liitutaululle kuvan maailmasta ja opettaa sen perusteella, oppilaat kiinnittävät siihen enemmän huomiota.

Mies ei koe kartan piirtämisen olevan työlästä, sillä nykyään mies kykenee piirtämään kartan neljässä minuutissa. Miehen uskomaton taito on kehittynyt vuosien varella, sillä vielä pari vuotta sitten maailmankartan piirtämisessä kesti kymmeniä minuutteja. Maantiedon opettamiselle omistautunut Boming on hämmästyttänyt oppilaita, muita opettajia ja vanhempia taidoillaan.

Opettajan tunneista on tullut koulussa puheenaihe, ja nuoret ovat seuraavat mielenkiinnolla miehen työskentelyä. Opettaja ei pidä karttaa vielä tarpeeksi tarkkana, ja toivookin kehittyvänsä sen piirtämisessä tulevaisuudessa. Hän kokee, että mittasuhteita ja tarkkuutta on vielä mahdollista hioa. Opettajan poikkeuksellinen taito on saanut monet nuoret kiinnostumaan maantiedosta enemmän. Boming on suhtautunut taitoonsa vaatimattomasti ja muistuttanut, että lasten oppiminen on asiassa tärkeintä.